یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ – Sunday 18 May 2025

ساعت: ۰۲:۰۱

پیشنهاد نشنال اینترست برای اختلال در صادرات نفت ایران به چین

دونالد ترامپ یک راهبرد ترکیبی از دیپلماسی و تحریمها را برای جلوگیری از ساخت بمب اتمی توسط ایران مطرح کرده است. موفقیت چنین راهبردی نیازمند قطع صادرات غیرقانونی نفت ایران است.

به گزارش “راهبرد انرژی“، دونالد ترامپ یک راهبرد ترکیبی از دیپلماسی و تحریمها را برای جلوگیری از ساخت بمب اتمی توسط ایران مطرح کرده است. موفقیت چنین راهبردی نیازمند قطع صادرات غیرقانونی نفت ایران است.

افزایش صادرات نفت ایران به چین:

از سال ۲۰۱۸، علی‌رغم تحریم‌های شدید ایالات متحده، ایران موفق شده صادرات نفت خود به چین را افزایش دهد. در سال ۲۰۲۴، چین حدود ۹۰درصد از نفت صادراتی ایران را وارد کرده است که به ایران امکان تأمین مالی فعالیت‌های هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای‌اش را داده است.

ناکامی تحریم‌های فعلی:

تحریم‌های اعمال‌شده تاکنون عمدتاً علیه نفت‌کش‌ها، شرکت‌های صوری یا نهادهای گمنام بوده‌اند. این تحریم‌ها نتوانسته‌اند زنجیره تأمین نفت ایران را به طور مؤثر مختل کنند، زیرا افراد تصمیم‌گیر در چین عملاً از مجازات‌ها مصون مانده‌اند.

لزوم هدف‌گیری افراد حقیقی در چین:

نویسندگان پیشنهاد می‌دهند که ایالات متحده باید رویکرد خود را تغییر داده و مستقیماً مدیران ارشد شرکت‌های چینی را که در خرید نفت ایران نقش دارند، تحریم کند. این افراد اغلب دارایی‌هایی در کشورهای ثالث دارند و تحت تأثیر تحریم‌های شخصی قرار می‌گیرند.

افزایش هزینه برای شرکت‌های چینی:

با هدف‌گیری افراد کلیدی، هزینه همکاری با ایران برای شرکت‌های چینی افزایش می‌یابد و انگیزه آن‌ها برای ادامه خرید نفت ایران کاهش خواهد یافت.

تأثیر راهبردی بر ایران:

در صورت موفقیت این سیاست، ایران منابع مالی حیاتی خود را از دست می‌دهد که می‌تواند برنامه‌های منطقه‌ای و تسلیحاتی‌اش را تضعیف کند. همچنین، تأثیر فشار اقتصادی بر ایران واقعی‌تر خواهد شد و احتمال بازگشت به میز مذاکره افزایش می‌یابد.

فراخوان برای اقدام دولت آمریکا:

در پایان، نویسندگان از دولت ترامپ می‌خواهند تحریم‌های هوشمندانه‌تر، هدفمندتر و فوری‌تری علیه شبکه نفتی ایران-چین اعمال کند تا سیاست فشار حداکثری به نتیجه برسد.

منبع: https://www.fdd.org/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی